Categorieën
Diversen Schalen Walther

Herinneringen 3

Onlosmakelijk met mijn opa is ook dit roomstelletje verbonden. Niet dat ik het van hem heb gekregen, maar van zijn toenmalige vriendin. Een zus van mijn oma. Mijn opa en deze tante kwamen regelmatig bij ons op bezoek. Opa reed nog op hoge leeftijd auto wat een grote mate van vrijheid, voor hem en deze tante gaf. Tijdens één van hun bezoeken kreeg ik dit roomstelletje ter aanvulling van mijn roze glasverzameling. Ik zie nog haar gezicht voor me, vol verwachting, wat ik van het roze roomstelletje zou vinden. Nou tante zaliger, ik ben er nog steeds blij mee, inmiddels heeft het roomstelletje familie gekregen met hetzelfde motief.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

2 reacties op “Herinneringen 3”

Inderdaad zijn deze stelletjes nog wel te vinden. Het is het gangbare glaswerk wat iedereen vroeger thuis wel had. Net zoals een gekleurde fruitschaal of gebakstel. En niet te vergeten natuurlijk al die roze bowlglaasjes die iedereen had.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s