Tentoonstellingen

Het museum heeft twee ruimtes met vitrines vol glas. De grote museumzaal laat in een permanente tentoonstelling een overzicht zien van heel divers glaswerk. Zowel uit Nederland als het buitenland.

In de kleine zaal van Gerrie’s Glasmuseum is nu de tentoonstelling ‘Kleurrijk Frankrijk’ ingericht. een eeuw kleurig Frans glaswerk van 1880 – 1980. Er is oud glaswerk van Portieux en Vallerysthal te zien, maar ook het modernere geharde glas van Arcoroc en Arcopal. De tentoonstelling is te zien van 1 mei t/m 30 oktober 2022.

In de naastgelegen kleine zaal was de tijdelijke tentoonstelling ItaliaansGlas te zien. In ‘Bella Italia’ is de schoonheid van Italiaans glas weerspiegeld. Er was divers glaswerk te zien uit Empoli en Murano. Alsmede sieraden van millefiori glas die gemaakt zijn voor de toeristenindustrie. Kom en verwonder u over dit mooie kleurrijke glaswerk. De tentoonstelling iswas te zien tot en met 18 april 2022.

In de naastgelegen kleine museumzaal was een tijdelijke tentoonstelling ingericht. De tijdelijke tentoonstelling ‘GEUR en KLEUR’. liet parfumstellen, zeepdozen en aanverwante artikelen zien. De glazen voorwerpen die in een boudoir niet mochten ontbreken. Daarnaast waren twee vitrinekasten ingericht met glazen parfumflessen en toebehoren van het Amerikaanse merk AVON. De tijdelijke tentoonstelling duurde tot 1 november 2021.

Er is nog een derde ruimte in het museum. Hier wordt graag voor u een heerlijk kopje koffie of thee gezet. Het tevens de museumbibliotheek met boeken over glas. In overleg kunnen deze boeken ter plekke worden ingezien.