Tentoonstellingen

Het museum heeft twee ruimtes met vitrines vol glas. De grote museumzaal laat in een permanente tentoonstelling een overzicht zien van heel divers glaswerk. Zowel uit Nederland als het buitenland.

In de naastgelegen kleine zaal is momenteel de tijdelijke tentoonstelling Italiaan Glas te zien. In ‘Bella Italia’ is de schoonheid van Italiaans glas weerspiegeld. Er is divers glaswerk te zien uit Empoli en Murano. Alsmede sieraden van millefiori glas die gemaakt zijn voor de toeristenindustrie. Kom en verwonder u over dit mooie kleurrijke glaswerk. De tentoonstelling is nog te zien tot en met 18 april. Let op: i.p.v. 1e Paasdag is het museum op 2e Paasdag open!

In de naastgelegen kleine museumzaal is een tijdelijke tentoonstelling ingericht. De tijdelijke tentoonstelling ‘GEUR en KLEUR’. laat parfumstellen, zeepdozen en aanverwante artikelen zien. De glazen voorwerpen die in een boudoir niet mochten ontbreken. Daarnaast zijn twee vitrinekasten ingericht met glazen parfumflessen en toebehoren van het Amerikaanse merk AVON. De tijdelijke tentoonstelling duurt tot 1 november 2021.

Er is nog een derde ruimte in het museum. Hier wordt graag voor u een heerlijk kopje koffie of thee gezet. Het tevens de museumbibliotheek met boeken over glas. In overleg kunnen deze boeken ter plekke worden ingezien.