Tentoonstellingen

Het museum heeft twee ruimtes met vitrines vol glas. De grote museumzaal laat in een permanente tentoonstelling een overzicht zien van heel divers glaswerk. Zowel uit Nederland als het buitenland.

In de kleine zaal is momenteel de tentoonstelling met huishoudelijk glas ingericht. Er zijn veel verschillende puddingvormen, appelraspen en zoutvaatjes te zien, maar ook glazen maatbekers en kaasstolpen en ander glaswerk dat in de keuken werd gebruikt. Ook is er een nieuwe vitrinekast geplaatst waarin een selectie parfumstellen een vaste plek zullen krijgen.

In de kleine zaal was de tentoonstelling Scandinavisch Glas te zien. Verschillend glaswerk uit Finland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Tevens waren er in twee vitrinekasten in de kleine zaal press papiers te bewonderen.

In de kleine zaal van Gerrie’s Glasmuseum was de tentoonstelling ‘Kleurrijk Frankrijk’ ingericht. een eeuw kleurig Frans glaswerk van 1880 – 1980. Er is oud glaswerk van Portieux en Vallerysthal te zien, maar ook het modernere geharde glas van Arcoroc en Arcopal. De tentoonstelling was te zien van 1 mei t/m 30 oktober 2022.

In de naastgelegen kleine zaal was de tijdelijke tentoonstelling ItaliaansGlas te zien. In ‘Bella Italia’ is de schoonheid van Italiaans glas weerspiegeld. Er was divers glaswerk te zien uit Empoli en Murano. Alsmede sieraden van millefiori glas die gemaakt zijn voor de toeristenindustrie. Kom en verwonder u over dit mooie kleurrijke glaswerk. Deze tentoonstelling was te zien tot en met 18 april 2022.

In de naastgelegen kleine museumzaal was een tijdelijke tentoonstelling ingericht. De tijdelijke tentoonstelling ‘GEUR en KLEUR’. liet parfumstellen, zeepdozen en aanverwante artikelen zien. De glazen voorwerpen die in een boudoir niet mochten ontbreken. Daarnaast waren twee vitrinekasten ingericht met glazen parfumflessen en toebehoren van het Amerikaanse merk AVON. De tijdelijke tentoonstelling duurde tot 1 november 2021.

Er is nog een derde ruimte in het museum. Hier wordt graag voor u een heerlijk kopje koffie of thee gezet. Het tevens de museumbibliotheek met boeken over glas. In overleg kunnen deze boeken ter plekke worden ingezien.