Categorieën
Diversen Laboratorium

Rarara wat is dit…

Als men bovenstaande foto bekijkt ziet men iets vreemds…ja het is van glas gemaakt en gevuld met bolletjes of ander spul. Ooit kwam ik dit tegen en heb het gekocht omdat het van glas is gemaakt. Maar ook omdat er papiertjes in zitten, die mooi beschreven zijn en laten weten waartoe deze voorwerpen dienen.

Zoals bovenstaande foto al aangeeft is het gemaakt in Nederland en ook gebruikt in Nederland. Daarbij heeft het te maken met het bedrijf wat wij vroeger hebben gehad…

Het zijn namelijk melkwegers. Deze werden in het laboratorium gebruikt. Hoe het in zijn werk ging weet ik niet. Wel weet ik dat de melkprijs voor boeren altijd werd uitbetaald op basis van de kilo’s vet en eiwit in de melk aanwezig. Dus dan moest de melk altijd geanalyseerd worden op basis van vet en eiwit. Daar zullen deze wegers wel voor gebruikt zijn. Het blijven bijzondere dingen in mijn glasverzameling.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Rarara wat is dit…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s