Categorieën
Bloemen Coupes / Glazen

Glasservies

Als ik aan mensen vertel dat ik glaswerk verzamel wordt er vaak in eerste instantie gedacht dat ik drinkglazen of borrelglaasjes verzamel. Die verzamel ik eigenlijk niet maar toch heb ik wel een kleine verzameling glazen. Deze roze persglazen glazen heb ik nog niet zo lang geleden gekocht. Ten eerste omdat ik de kleur zo mooi vond en ten tweede omdat ik het motief mooi vond, ten derde omdat de glazen bestaan uit een helder gedeelte en verder zijn ze mat. Het bloemenmotief kwam me erg bekend voor.

En na even nadenken wist ik het. Ik heb twee opaline coupes met hetzelfde bloemen motief. Omdat opaline ondoorzichtig is, lijken ze iets anders. Deze glazen hebben in de bodem ook een bloemmotief wat door het matte glas naar boven te zien is. Dat valt bij opaline glas natuurlijk weg.

De twee opaline glazen coupes zijn ook verschillend. De één is glanzend de ander heeft een matte structuur.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s