Categorieën
Coupes / Glazen Diversen Koninklijk glas

Koningsdag 2023

Morgen is het Koningsdag. Daarom maar even mijn koninklijk glaswerk uit de opslag gehaald. In het midden een geboorteglas van Koning Willem Alexander, daaromheen herinneringsglazen aan het huwelijk van zijn ouders en van het gezin waarin hij is opgegroeid. Geen wonder dat ze hem vroeger altijd Prins Pils noemden. Het is hem met de ‘pils’ paplepel ingegoten. De afbeeldingen van het koninklijk huis staan namelijk allemaal op bierglazen.

En zo verging het ook met de afbeeldingen van zijn ooms en tantes, die staan ook op bierglazen. Opa en oma staan op een limonadeglas. Zouden zij geen biertje lusten?

De generaties ervoor zijn ook wel vereeuwigd op glazen, maar niet op bierglazen. De overgrootouders staan mooi gegraveerd op een drinkglas. De persglazen zijn mosterdglazen en daar staat bet-overgrootmoeder Emma op en overgrootmoeder Wilhelmina. Mooie oudjes dus.

De glazen zijn de komende weken nog te bewonderen in het glasmuseum.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s