Categorieën
Botervloten en Kaasstolpen Diversen Keuken leerdam

Voorjaar

Hoewel het weer het nog niet helemaal laat zien is het voorjaar al begonnen. In de wei rond het glasmuseum huppelen de hazen al in het rond op zoek naar een geschikte plek voor de paaseieren. Nog even en dan is het Pasen. Dat betekent voor het glasmuseum dat inmiddels de glazen eieren, kippen, hazen en aanverwanten een plek in een vitrinekast hebben gevonden. Door deze kleine wisselingen verandert er in de grote zaal vaak ook wat. Vanaf 1 april ga ik de tentoonstelling met Scandinavisch glas vervangen door huishoudelijk glas. Daarmee laat ik definitief de winter achter mij.

Ook nu staat er huishoudelijk glas in het museum. Maar het merendeel van het glas dat in de tentoonstelling komt heeft nog niet in het museum gestaan. Daarom is een bezoekje na 1 april ook de moeite waar voor als u al eerder in het museum bent geweest!

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s