Categorieën
Diversen Glasfiguren Kandelaars

Onderweg naar Kerst

Voor mij is december de fijnste maand omdat ik dan helemaal los kan gaan met het versieren van mijn huis. Pricipieel vind ik dat de kerstboom er pas na de Sinterklaas neergezet mag worden omdat het geen recht doet aan Sinterklaas om het huis al in Kerstsferen te hebben. Maar het kost me elk jaar heel veel moeite om daar niet aan toe te geven. Dit jaar is het nog lastiger dan andere jaren. Alle kerstspullen zijn alweer volop aanwezig in winkels en bij de kringloop. Dus ik kijk er wel naar en koop af en toe wat bij. Maar het grote versieren begint na Sinterklaas. Maar ik kan het niet laten dat er wat gewisseld wordt met glaswerk in mijn huis en de aanloop naar kerst is al begonnen. Mijn schoorsteenmantel kreeg alvast een make-over met nep-zilverglas. De spiegel was van de muur gekomen uit een ruimte die onderdeel gaat uitmaken van het glasmuseum. Die kreeg er ook een plek bij. Het is super over de top. Maar het mag zeker blijven tot het werkelijke versieren gaat beginnen. (de linker schaapjes zijn al een aankoop van dit jaar, zij krijgen straks een plek bij mijn andere kerstschapen, de kleine schaapjes van play-mobil kwam ik tijdens het opruimen tegen, de glazen Maria’s zijn allemaal al eerder verschenen in mijn blog).

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s