Categorieën
Doosjes leerdam

Glastegel

Doordat ik al mijn doosjes op de foto zette zat deze witte doos er ook tussen. Maar in dit doosje geen press-papier maar een glastegel. Glastegels kom je niet vaak tegen. In de jaren ’70 heb ik een glastegel met ophangoog gekocht met mijn sterrebeeld ertussen. Dat vond ik in die tijd al een mooi stuk glaswerk maar waar het vandaan kwam is mij onbekend. Later kwam ik erachter dat de glasfabriek in Leerdam ook glastegels heeft gemaakt. Bovenstaande komt daar in ieder geval wel vandaan. Het leuke is dat er in het doosje ook een beschrijving zit wat de herkomst is en hoe het maakprocédé is geweest.

De link tussen de Vereniging Metaalindustrie Rotterdam en de afbeelding zie ik niet. Maar het is wel een bijzondere tegel.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Glastegel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s