Categorieën
Doosjes Flessen Press Papier

Press papier

Regelmatig vind ik doosjes waarin een press-papier zit. Blauwe doosjes met als print Royal Leerdam. Met daarin een vierkante press-papier met een afbeelding, logo o.i.d. Rond de jaren ’80 zag je ze regelmatig en werden vaak ook als bedrijfscadeautje gegeven met het logo of naam van het bedrijf.

Bovenstaande press-papier vond ik onlangs bij de kringloop en is gemaakt voor het WK voetbal van 1998. Bijzonder is hierbij dat het logo van Royal Leerdam is meegeperst. Soms kom ik ook press-papiers tegen zonder doosje. Als het me aanspreekt neem ik het mee. Zoals ook met onderstaande press-papier is gebeurd. Waarschijnlijk heeft iemand die jarenlang in bezit gehad en na het opdoeken van zijn Grolsch verzameling is het bij de kringloop beland. Deze is gemaakt ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Grolsch beugelfles. Wie is er in de Achterhoek niet mee groot geworden. Was het niet door het bier dat erin zat dan wel door de flessen voor andere doeleinden te gebruiken. Ze waren prima lekvrij hersluitbaar.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s