Categorieën
Schalen

Zweden 3

Afgelopen week kreeg ik deze prachtige doorzichtige schaal van zwaar glas van Duitse kennissen. Omdat het dik en zwaar is kon het Walther glas zijn, een glasfabriek in Duitsland die tot op heden nog steeds glaswerk produceert. Maar het kon ook een Scandinavische schaal zijn omdat het daar ook alle kenmerken van in zich heeft. Dik en zwaar, mmet reliëf en een natuurmotief.

Maar het is net of het deze zomer zo moet zijn dat er Zweeds glas op mijn pad komt. Nu we zelf niet naar Zweden konden dat Zweden naar mij toe komt. Wat onderzoek op internet heeft het volgende opgeleverd. Deze schaal is gemaakt bij de glasfabriek van Orrefors in Zweden. Het dorp Orrefors ligt vlak in de buurt van de vakantiewoning die wij voor deze zomer hadden geboekt. Deze schaal is een ontwerp van Lars Hellsten. Het heet Eden, trea of life leaf.

Lars Hellsten (geboren 1933) hij studeerde beeldhouwkunst aan de Collage of studeerde beeldhouwkunst aan de Collage of Arts, Crafts and design in Stockholm voordat hij in 1972 naar Orrefors kwam. Hij is ook de ontwerper achter de collecties als CORONA en ODYSSEY en de hartvormige AMOUR en MY HART. De natuur inspireerde duidelijk ook zijn ontwerpen in glas. Zijn glasontwerpen zijn karakterestiek massief en krachtig, of het nu gegoten, geblazen of vrijgeblazen is.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s