Categorieën
Parfum

Parfum 11

Soms zie je een mooi parfumflesje op internet maar hebt geen idee hoe groot het zal zijn. Zo was het ook met dit kleine flesje. Amper groter dan 2 euro. Maar toch een schatje. Dat is een goede aanloop tot twee andere kleine flesjes die ik onlangs heb gekocht. Eén kwam met de post en de ander heb ik in de buurt opgehaald.

Dit is ook een klein flesje. Er zat een soort pipetje in en het dopje is van Boldoot, Amsterdam. ik heb het gekocht omdat ik meerdere Boldoot flesjes heb. Ik ging ervan uit dat dit allemaal bij elkaar hoort. Het flesje is prachtig geblazen met echt goud tussen de rode strepen in. Een chique flesje. Mar de aankoop van het andere flesje heeft me aan het twijfelen gebracht of het dopje wel bij dit flesje hoort…

Ook dit flesje is van prachtig geblazen glas met mooi strepen. Aan de binnenkant heeft een laagje zilver gezeten dat wat afgebladderd is. Maar ook dit flesje heeft een soort pipetje. De eigenaresse waarvan ik het kocht vertelde dat bovenop het pipetje een soort glazen bolletje had gezeten. Zij had helaas er iets op laten vallen waardoor het stuk was gegaan. Dat verklaart ook bij het andere flesje het kapotte pipetje. Het bovenstuk zal vast hetzelfde als deze zijn geweest. Het pipetje is zo passend dat dit het flesje goed afsluit. Waarschijnlijk hoort er helemaal geen metalen dopje bij, en is het Boldoot dopje van een ander flesje afkomstig. Maar desondanks dat raadsel blijven het stuk voor stuk prachtige oude flesjes.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s