Categorieën
Finland Schalen

Jarig 2 / Finland 2

Een aantal dagen geleden schreef ik over het Finse glas van Iittala, genaamd Kastehelmi. Bovenstaand groen glaswerk had ik toen nog niet. Momenteel zijn we thuis aan het reorganiseren. Zoon is gaan samenwonen, achterhuis gaat aangepast worden voor het glasmuseum enz. Dan moet er veel uitgezocht en opgeruimd worden. Zo was onze zoon bezig zijn kamer uit te ruimen en tussen zijn spullen kwam een oude VVV bon tevoorschijn. Niet wetend wat erop stond en hoe lang deze geldig is. Maar ik kreeg deze als vervroegd verjaarscadeau. De bon was uit 2017 en na december zou deze in waarde gaan verminderen omdat er bewaarkosten van het geld af zou gaan. Dus even kijken wat Fonq nog aan Kastehelmi in de ‘aanbieding’ had. Het liefst een kleur waar ik nog niets van heb. Zo kwam ik uit bij deze groene kleur. De VVV bon erbij ingeleverd en voor het bedrag wat ik moest bij betalen heb ik Freebees ingeleverd (die spaar ik al jaren als ik ga tanken en heeft al vaker Kastehelmi opgeleverd). Voor mij een mooie win win situatie. Een prachtig vervroegd verjaarscadeau met een beetje sigaar uit eigen doos.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s