Categorieën
Diversen Doosjes

Foutje…bedankt!

Ik koop regelmatig glaswerk via Marktplaats. Maar de foto’s zijn niet allemaal even duidelijk. Zo stond er bij dit sieradendoosje vermeld dat deze van glas was. Maar het was niet prijzig en ik heb de proef op de som genomen. Ik heb het bij de mevrouw gekocht. Kreeg het goed verpakt opgestuurd en bij het uitpakken wist ik het al wel. Dit is echt geen glas.

Het mocht dan door zijn goudkleurige montuur (zo heten de metalen onderdelen van het doosje) lijken op een glazen doosje. (zie in mijn blog over de glazen doosjes ter vergelijking) Maar daar houdt dan ook de enige vergelijking mee op. Het doosje heeft enige tijd tussen het glaswerk gestaan maar ik was er toch niet content mee. Ik heb er wat duidelijke foto’s van gemaakt omdat het doosje door de jaren heen niet geheel krasvrij is gebleven. Een tekst erbij geschreven. Ik denk namelijk dat het een Italiaans doosje is dat gemaakt is van albast met een verguld montuur. En dit geheel weer te koop gezet. Ditmaal op Catawiki, de veilingsite. Daarbij moet je een prijs aangeven en dan moet de kavel nog goedgekeurd worden door de deskundigen. Is dat allemaal gebeurd, dan wordt het ingebracht op de internetveiling.

En zo kwam mijn ‘miskoop’ weer in de handel terecht. Verbazingwekkend wat het opbracht. Inmiddels is het van eigenaar verwisseld en geniet iemand in Frankrijk van het sieradendoosje. Ik kon het niet geloven tot het bedrag na aftrek van veilingkosten op mijn rekening stond. Leuk budget voor nieuw glaswerk! Met recht foutje…bedankt!

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s