Categorieën
Coupes / Glazen

Glasservies 3

In het begin van mijn blog heb ik onder de bijdrage glas, glas of glas (12 januari 2020) al uitgelegd wat Anna-groen glas is. Deze twee wijnglaasjes hebben een kelk van Anna-groen glas maar daarbij ook nog een geslepen randje. Prachtig en verfijnd gemaakt.

Eigenlijk versterkt dit randje de kleur en sierlijkheid van het glas.

Om mijn verzameling glas niet onnodig uit te breiden heb ik wel een strenge selectie in de aankoop van mooie glaasjes. Ten eerste zal ik niet gauw één glas alleen kopen (tenzij een 17e of 18e eeuws glas op mijn pad komt), ten tweede moeten de glaasjes helemaal heel zijn. Met een vlooiebeet (flea beet), een klein flintertje glas eraf, komt het glas de verzameling niet binnen. Zo zijn bovenstaande glaasjes met z’n tweeën bij mij binnengekomen en onderstaande glaasjes met z’n drieën.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s