Categorieën
Coupes / Glazen

Zwart – wit

Inmiddels heb ik een leuke verzameling geslepen glas opgebouwd. Ik noem dit allemaal maar zwart – wit omdat het allemaal de overeenkomst heeft dat het accenten heeft van zwart glas. Zoals ook mooi is te zien aan dit waterstel. Het heeft een zwart dienblad en de karaf heeft een zwart handvat. Daarnaast heeft het mooie geslepen bloemmotieven. Echt vakwerk van de vorige eeuw. Toen in de glasfabrieken ieder zijn eigen vakmanschap beheerste. Van de ontwerpers, tot de blazers en de slijpers en etsers aan toe.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s