Categorieën
Coupes / Glazen

Glasservies 2

Zoals ik al eerder in mijn blog schreef verzamel ik geen glasserviezen. Maar inmiddels zijn al veel drinkglazen in mijn verzameling binnengeslopen. Ik heb namelijk ook een zwak voor dun geslepen glaasjes met mooie motieven. Een aantal maanden terug zag ik op marktplaats oude glazen voorbij komen bij iemand in de buurt. Allemaal geslepen glazen. Maar ik zag ook op de foto een kaasstolp, een waterkan en karaf met zwart dienblad/schaal. Want dat is de combinatie die ik prachtig vind. Zwart – wit en geslepen. na wat heen en weer berichtjes kwamen we overeen waarvoor ik het glasservies zou kopen. Maar ik zat in de auto en vond het aardig aan de prijs, wat als… wat als er veel stukjes af zijn… Maar goed ik belde aan en de mevrouw kwam me meteen al tegemoet in prijs. Ze had het uit de kast gehaald en vond dat er veel stukjes van de glazen af waren. Ik kreeg het glasservies mee voor de helft van de overeengekomen prijs. Zij blij dat het een goede bestemming had gekregen, ik blij omdat het minder duur was dan gedacht.

Thuis heb ik alles uitgezocht. Uiteindelijk heb ik besloten om alle glaswerk weg te doen wat te erg beschadigd was. Ik kan het bijna niet over mijn hart verkrijgen om dat te doen. Maar ik weet ook dat ik me ontzettend kan storen aan glaswerk dat niet meer gaaf is. Zelfs dat kan ik straks niet in mijn museumwinkel zetten. Gelukkig bleef er genoeg over waarvan ik blij wordt en dat museum waardig is.

De oplettende lezer van het blog heeft inmiddels al gezien dat dit motief van de glazen hetzelfde is als van de zwart – wit waterkaraf.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s