Categorieën
Bloemen Coupes / Glazen

Bont en blauw

Dit vaasje staat inmiddels al jaren in mijn kast. Ooit gekocht omdat ik het een vreemd glas vond. Niet dat de vorm mij erg vreemd voorkwam, maar de beschildering in kobaltblauw met goud. En dan ook echt all-over.

Op de foto hierboven is echt goed te zien dat het kobaltblauw echt geschilderd is. En al die gouden lijntjes, zo verfijnd. Het vaasje is gemaakt van vrij dik doorzichtig glas en dat is mooi te zien aan de bovenrand die ook goud geschilderd is. Het is nog in een heel goede conditie, heeft alleen wat gebruikskrasjes aan de onderkant. Herkomst mij onbekend. Ook mijn gegoogle heeft me niet verder geholpen. Wie het weet mag het zeggen.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Bont en blauw”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s