Categorieën
Coupes / Glazen Koninklijk glas

Koninklijk glas 2

Hopelijk hebben jullie gisteren allemaal een fijne koningsdag gehad en vooral in eigen omgeving genoten van het prachtige mooie weer. Vandaag nog een klein beetje in koninklijke sferen met dit antieke glas. Meer dan honderd jaar oud!

Behalve dat er een koninklijk echtpaar ingeëtst is staat op de achterkant een tekst gegraveerd. Wat voor mij een groot raadsel is.

Het is namelijk een glas dat herinnert aan een tentoonstelling in Harlingen (welke?) in juni 1908. Daarnaast is er een naam ingegraveerd die mij ook niets zegt. Er leeft niemand meer die mij ooit zou kunnen vertellen welke tentoonstelling er is geweest in 1908 in Harlingen en wat die tentoonstelling te maken heeft met het koninklijke huis.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

4 reacties op “Koninklijk glas 2”

Prachtig glas Gerrie . Misschien een keer meenemen naar kunst en kitsch! Kitty Lameris is kan ook altijd goed teksten verklaren !

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s