Categorieën
Bonbons

Doosjes

Ik heb glazen doosjes in allerlei soorten en maten. Vandaag twee voorbeelden met doosjes van dik doorzichtig glas. Maar door de dikte en de figuren die erin zijn geperst is het bijna ondoorzichtig geworden. Dit doosje is niet zo groot. Het lijkt het formaat te hebben van een theebusje. Door slijtage van het montuur is het niet meer in goede staat. Het pinnetje dat door het scharnier zit is op verschillende plekken afgebroken waardoor het dekseltje erop ligt. Maar desondanks is het wel een mooi voorbeeld.

Dit doosje heeft een ster motief evenals het volgende doosje dat het formaat van een lepeldoosje heeft. Ook dat doosje heeft hetzelfde euvel als bovenstaand. Ook hierbij is de pin van het scharnier stuk en ligt de deksel er los op.

Qua motief lijken de beide doosjes erg op elkaar maar dat is maar schijn. Ze hebben toch beide een soort eigenheid.

Op deze foto is goed te zien dat beide een ander ster motief hebben. Ergens heb ik ook nog koektrommels die op eenzelfde manier zijn vormgegeven. Maar deze komen pas weer te voorschijn als ik het museum ga inrichten. Ze liggen nu ergens in de opslag.

Morgen laat ik nog een mooi lepeldoosje zien.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s