Categorieën
Diversen Elders gezien

Zutphen Glass School

Afgelopen zaterdag was de open dag van Zutphen Glass School. Glasblazer David Beliën heeft het initiatief genomen om in Zutphen een Glas School te beginnen. Er is een crowdfunding gestart via Voor de Kunst, maar helaas heeft dat toen niet genoeg opgeleverd om de Glass School goed op te starten. Karin Baijen heeft zich er ook bij aangesloten en twee bereiken meer dan één. Ze zijn niet bij de pakken neer gaan zitten maar hebben een start gemaakt met de middelen die zij hebben.

Er worden workshops glasblazen gegeven door David Beliën en Karin Baijen geeft workshops in glasfusing. Zo worden er meerdere kanten belicht van het fascinerende materiaal glas. Hopelijk dragen veel mensen hun werk een warm hart toe die hen financieel willen ondersteunen om hun project verder te kunnen uitbouwen.

De crowdfunding is nodig voor de aanschaf van alle apparatuur die nodig is voor het verwerken van het glas. Karin vertelde dat ze veel zelf doen. Zo hebben ze één van de ovens zelf gebouwd. Daarnaast hebben ze inmiddels bijna alle gereedschappen die nodig zijn voor de nabewerking van het glas. Zaterdagochtend werd ook gesproken over het bouwen van een kabinet… het is inderdaad een kast. Maar niet om het antieke linnengoed in te bewaren, maar om glas op kleur te kunnen op slaan en om makkelijker kleurkeuzes te kunnen maken.

Nu wordt er alleen nog geblazen met gerecycled glas. De voorwerpen op de eerste foto zijn allemaal gemaakt van gerecycled glas. Het is te herkennen aan de wat onregelmatige structuur en de belletjes in het glas.

Hieronder een impressie van het moois dat ik zaterdag heb gezien en her en der in de glasblazerij staat.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s