Categorieën
Diversen Glasfiguren

Souvenir 4

Deze kikker is als verstekeling meegekomen uit Costa Rica. Costa Rica staat bekend om de mooie natuur en de vele kleurrijke vogels die het heeft. We hebben het land zelfs twee keer bezocht om vogels te spotten. Maar behalve vogels herbergt het land nog vele andere dieren. Zo hebben we ook verschillende kikkers gezien. Waaronder de blue jeans frog. Een bijzonder kleine gifkikker met blauwe pootjes, daar komt de naam blue jeans ook vandaan.

Dit kikkertje vond ik in ons laatste hotel waar we overnachtten. Op de eerste foto en op de bovenstaande foto is het doorzichtige glas te zien van het oogje dat aan het kikkertje is gemaakt. Dit kikkertje is namelijk bedoeld om als hangertje aan een kettinkje te dragen. Maar voor mij is deze te mooi en te fragiel om te dragen zodat ze staat te pronken tussen mijn verzamelde glaswerk. Dit kikkertje is op ware grootte gemaakt.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

2 reacties op “Souvenir 4”

Ans, ja het is niet voor niets dat ik een museum wil starten…dertig jaar verzamelen levert veel op. Ook heb ik behalve het glas kennis verzameld, dat is ook leuk om te delen.
Zo gaat dat toch ook met jouw passie en winkel! Hopelijk kun je die droom gewoon blijven voortzetten.

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s