Categorieën
Diversen Parfum

Souvenir 3

Vandaag een bijzonder souvenir. Niet gekregen en ook niet zelf meegebracht, maar gewoon gekocht bij een webwinkeltje.

Het is een klein doosje van cranberry glas. Rozerood glas wordt zo genoemd. Dit doosje heeft een schildering in wit email op het doosje. Als we goed kijken dan zien we een landschapje met een rivier met brug en hoge huizen. Ik heb het doosje meegenomen naar kunst en kitsch en de taxateur vertelde dat dit doosje gemaakt is als souvenir. Waarschijnlijk komt dit doosje uit een kuuroord vandaan, gezien de afbeelding. Wanneer duidelijk is welke plaats op het doosje staat dan stijgt de waarde ervan. Maar helaas kan ik niet achterhalen welke plaats hier is afgebeeld.

Het doosje heeft een koperen beslag en sluiting.

Het onderste deel van het glas heeft een mooi beschilderde rand met lieve bloemetjes. Hele doosje is niet veel groter dan een pillendoosje of pepermuntdoosje. Het is het schatje uit mijn glazen doosjes verzameling.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s