Categorieën
Diversen Glasfiguren Murano / Venetië

Snoepjes

Ze lijken bijna echt deze snoepjes van glas. Door de jaren heen verzameld en allemaal gekocht op rommelmarkten. Deze snoepjes zijn geliefd bij vele glasverzamelaars. Behalve dat ze goed op echte snoepjes lijken, zijn ze ook mooi en kleurrijk. Ze zullen niet misstaan in een mooie bonbonschaal.

Dit soort snoepjes zijn meestal gemaakt in Italië. Het wordt ook Murano glas genoemd. Murano is een eilandengroep ten noorden van Venetië en vooral beroemd om zijn kleurrijke glaswerk.

In 1291 werden alle glasblazer uit Venetië gedwongen om te verhuizen naar Murano, vanwege het brandrisico. Ook werd wel gezegd dat het de bedoeling was de geheimen van het glasblazen op die manier beter te beveiligen.

Later werd het eiland beroemd om zijn kandelaars. In de achttiende eeuw nam de industrie af, doordat de glaskunst in de Bohemen opkwam. Maar aan het begin van de eenentwintigste eeuw is glas nog de belangrijkste industrie op Murano.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s