Categorieën
Press Papier Val St. Lambert

Vogels 2

Vogels worden in alle soorten en maten verwerkt in glas. Vandaag een presse papier van kristal met de afbeelding van een uil. Deze is ook gemaakt in België bij de glasfabriek van Val Saint Lambert. Onder de uil is de gravering van de fabriek te zien.

Behalve de signatuur in het glas, heeft deze presse papier ook nog een sticker van de fabriek. Stickers worden vaak verwijderd, maar zijn vaak ook handig om een stuk te dateren. De fabrieken wisselden nogal eens van logo en sticker.

Het was helemaal niet de bedoeling dat ik in het bezit zou komen van deze uil. Ik had bij een webwinkel in brocante een Scandinavische presse papier gekocht. Maar de verkoopster kon deze niet terug vinden. In plaats daarvan kreeg ik twee uilen geleverd. De andere uil zal ook nog wel een keer in deze blog voorbijkomen.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s