Categorieën
Diversen

Wat is dit…

Onlangs heb ik dit glazen voorwerp gekocht in de kringloop. Het bestaat uit twee onderdelen. Een kristallen bakje met een ster onderin en een soort matglazen rolletje. Het eerste wat in me opkwam was, wat is dit? Maar na een beetje logisch nadenken wist ik het. Weet u het?

Het ziet er mooi uit, maar helaas heeft het in de loop der jaren een beschadiging opgelopen. Maar het is niet anders. Het was te leuk om niet mee te nemen voor het glasmuseum. Het heeft een plek gekregen naast de penhouder van glas. Beiden hebben vast ooit op een bureau gestaan. Weet u inmiddels wat het is? Heden ten dage hebben we er niet veel meer aan, tenzij u nog zegeltjes heeft die voor het opplakken gelikt moeten worden… Want het is namelijk een postzegelbevochtiger. In het bakje gaat wat water het rolletje neemt het water mee om de postzegels nat te maken voor het plakken. Met de zelfklevende zegels van tegenwoordig is het overbodig geworden.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Wat is dit…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s