Categorieën
Geen categorie

Tijdelijke aanwezigheid

Ik ben altijd op zoek naar mooie bijzondere dingen voor het gkasmuseum. Ooit kwam ik deze mooie ‘Softpot’ uit 1974 op een veilingsite tegen. Een ontwerp van Willem Heesen. Alle softpots zijn te herkennen aan deze kleurstelling. Oranje wit kobaltblauw met strepen. Het is aan één stuk geblazen glas en super zwaar. Op de site was erbij geschreven dat er een krimpscheurtje in zit, met een foto van inderdaad een klein scheurtje. Dus daar was de prijs die ik erop geboden heb ook naar. Ik had het winnende bod gedaan en was natuurlijk in blijde verwachting van mijn softpot.

Maar helaas, het krimpscheurtje was een dikke barst in de soft pot. Zoals dat werkt bij een veiling heb ik eerst de verkoper een mail gestuurd met de foto van de dikke barst. Om te kijken of we tot een schikking konden komen. Hij vond het nog steeds een krimpscheurtje en verwees me naar de veilingsite. Dus daar heb ik hetzelfde verhaal gedaan met dezelfde foto’s erbij. Voor hen was het duidelijk dat de koop ontbonden kon worden. De verkoper diende de verzendkosten voor mij te betalen voor het retourzenden en ik zou het totaalbedrag van de veilingsite teruggestort krijgen. Zo gezegd zo gedaan. De softpot is weer terug bij de eigenaar, maar ik kon het niet laten om toch een foto ervan te maken met de softpot in mijn museum. Nu koester ik een herinnering aan een softpot van Willem Heesen die even in het museum mocht staan.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s