Categorieën
Geen categorie

Geen glas?

Afgelopen zaterdag 14 mei was ik een dag naar Amsterdam. Iemand wenste me in de mail een mooie dag in onze hoofdstad, Glas vermoed ik…?? Schreef ze erbij. Maar dat was niet de insteek van deze dag. Onze dochter exposeert op een veerboot in het IJ tijdens het Amsterdam Ferry Festival welke duurt van 12-22 mei. Ik probeer zoveel mogelijk met eigen ogen te zien wat ze exposeert. Dat is wel een reisje naar Amsterdam waard. Omdat ik met de trein ging, heb ik gezocht op een goedkope treinkaart. Wat ik vond was een goedkope dagretour met een ticket voor THIS IS HOLLAND. In vogelvlucht op vliegtuigsnelheid over Nederland.

Op deze foto is het gebouw van THIS IS HOLLAND te zien. Daar vindt de vliegreis plaats. Maar bijzonder is de witte kast met teksten. Daar is iets bijzonders op te lezen. Maar dat is toeval? of valt het me gewoon toe. Tijdens de vliegreis zit je op een rij stoelen met de veiligheidsriem vast en naast mij zit een jong stel. Ze spreken met elkaar in een soort Duits maar toch is het anders, ik spits mijn oren, waar zouden ze vandaan komen? Dan laat het meisje de woorden, karaf met glazen en Lobmeyr vallen. Schijnbaar is ze blij met de karaf met glazen en ze zijn van een andere prijscategorie dan waarin Lobmeyr ze verkoopt. Ik vraag het meisje in mijn beste Duits of ze soms uit Oostenrijk komt, vanwege Lobmeyr. Inderdaad ze komen uit Oostenrijk en zij vindt het heel bijzonder dat ik Lobmeyr ken.

Ik vertel haar dat ik al meer dan 35 jaar glas verzamel en dat we daarom al eens in de winkel van Lobmeyr zijn geweest toen we van Passau naar Wenen zijn gefietst. Om vooral al het glaswerk van Lobmeyr te bewonderen. En dat ik sinds een half jaar ook een boek over Lobmeyr bezit verteld. Zij verteld mij dat zij bij Lobmeyr werkt op de lampenafdeling. Wanneer ik ooit een keer naar Wenen kom, wil zij er wel voor zorgen dat ik een rondleiding krijg bij hun glasblazerijen. Toch nog een dag met glas dus. Toeval? of is het mij toegevallen?

De dag staat verder in het teken van de kunst op de veerboot.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s