Categorieën
Geen categorie

Glassymposium Rijksmuseum (vervolg 2)

Het glassymposium kreeg een vervolg. Zaterdags eerst naar metrostation Het Rokin. Omdat daar in vitrinekasten bij de roltrappen delen van de opgravingen liggen waar mevrouw aan mee heeft gewerkt, daarnaast zijn de wanden van natuursteen gemaakt en ingelegd met figuren waarvan onderdelen zijn gevonden tijdens de opgravingen. Van vlindervleugels tot een onderkaak van een krokodil.

Na het Rokin, met een kop koffie op een zonovergoten terras, zijn we via het Begijnhof naar de Nieuwe Spiegelstraat gewandeld. Op het glas-in-lood raam van de Begijnhofkapel staat koster ‘oom Jan’ afgebeeld.

In de Nieuwe Spiegelstraat zijn diverse antiquairs te vinden welke mijn gastvrouw er diverse persoonlijk kent. We hebben ons lekker vergaapt aan al het moois dat er te koop aangeboden wordt! Als sluitstuk van een heel fijne ochtend hebben we de zaak van de familie Laméris bezocht, waar we allerhartelijkst werden ontvangen!

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s