Categorieën
Geen categorie

Glassymposium Rijksmuseum (vervolg)

Tijdens het glassymposium was het mogelijk om de geblazen fop- en schertsglazen van Marc Barreda i.s.m. Kitty Laméris te bewonderen en uit te proberen in de pauzes. Daar hebben we ons ook aan gewaagd en toch heel bijzonder dat we uit deze mooie glazen mochten drinken. Daarnaast werd het boek dat op 1 april verscheen gepresenteerd en voor ons als symposiumgangers met de mogelijkheid om dit boek op deze dag ook al aan te schaffen. Wat een prachtig boek en wat een onderzoek is er verricht naar deze oude fop- en schertsglazen.

Tijdens het symposium was er een ruime lunchpauze ingelast om ook het tentoongestelde glaswerk in het Rijksmuseum te bewonderen. Zo hebben we in vogelvlucht het Rijksmuseum doorkruist (en ook nog maar even een blik op de nachtwacht geworpen).

Wordt vervolgd

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

3 reacties op “Glassymposium Rijksmuseum (vervolg)”

Beste Gerrie, wat een verrassing om dit opeens op internet te vinden. dank voor de lovende woorden. Het was zo leuk dat jullie meededen!

Like

Hallo Kitty, Dank je wel. Het was ook heel erg leuk om mee te doen. Dan gaan de scherts- en fopglazen leven. Nog hartelijk bedankt voor je vriendelijke ontvangst en de koffie op de zaterdag na het symposium!

Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s