Categorieën
Geen categorie

Glassymposium Rijksmuseum

Vrijdag 25 maart was ik aanwezig bij het Glassymposium Glas2022 in het Rijksmuseum in Amsterdam. Niet naast de deur, maar een glasliefhebber moet zichzelf ook opladen om enthousiast te blijven over glas. In mijn blog van oktober afgelopen jaar heb ik geschreven over de bijzondere bezoekers van mijn museum. Ook over de dame uit he westen van het land die met de taxi was afgereisd naar de Achterhoek voor mijn glasmuseum. We hebben contact gehouden en ze had mij een poos geleden gevraagd of ik nog een vleesschaaltje van het Neerlandia voor over haar had. Dit schaaltje moest nog een keer daar terecht komen. Contact gelegd. Mevrouw had ook wel oren naar het symposium, maar geen computer om een plek te regelen. Dit heb ik dan weer voor haar gedaan en meteen de uitnodiging aangenomen om daar ook te overnachten. Donderdagmiddag na mijn werk ben ik met trein en bus afgereisd.

Ze is amateur archeoloog en heeft in die hoedanigheid ook aan de opgravingen van de Noord-Zuidlijn meegewerkt. Vondsten van wat ze in haar leven heeft opgeduikeld staan in haar huis in een vitrinekastje.

Mevrouw is ook van de oude tegels. In januari had ik bij de kringloop enkele oude wandtegels met bijbelse voorstellingen gekocht. Deze heb ik meegenomen omdat zij kennis van tegels heeft. Een dik tegelboek kwam op tafel en na wat zoekwerk kwamen we erachter dat twee van de drie tegels die ik meegebracht heb gemaakt zijn rond 1850. Beide met een voorstelling uit het bijbelboek 2 Samuël waar David (herkenbaar aan kroon en lier) de hoofdrol in speelt.

Het bijzondere was dat de volgende dag op het glassymposium drinkglazen met afbeeldingen David en Jonathan werden besproken.

Wordt vervolgd

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s