Categorieën
Geen categorie

Maria 2

Ik heb mijn zilverglas Maria al een keer geplaatst. Een mooie Maria, met kindje Jezus op de arm en prachtig beschilderd. Deze zilverglas Maria is een voorbeeld van hoe iets is gemaakt wordt in de massa. Dus niet oud en eigenlijk ook niet mooi. Het is te zien aan de open onderkant. Het glas is aan de binnenkant bewerkt met wat zilverachtigs dat bij het minste of geringste stofbeurtje eraf gaat. Daarnaast is de Maria van dik en grof glas gemaakt waardoor er geen scherpe tekening van moeder en kind te zien zijn. Maar het is wel een mooi voorbeeld van hoe zilverglas er niet uit hoort te zien en volgens mij de naam zilverglas ook niet verdiend. Dit is echt de verarmde tak van het het armeluiszilver.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s