Categorieën
Geen categorie

Coupe

Bovenstaande coupe heb ik ooit gekocht om als suikerpot te fungeren. Mijn ouders thuis hadden ook een suikerpot op een poot. Behalve dat het mooi staat is het ook handig. Iedereen die de suikerpot aanpakt doet dat bij de poot, waardoor er geen kans is dat iemand met zijn vingers in de suikerpot zit. Tenzij men uit de suikerpot gaat snoepen. Omdat glas snel stuk kan vallen (zeker op een stenen keukenvloer) heb ik er indertijd twee tegelijk gekocht. Voor het geval dat… Nou na meer dan 30 jaar is de pot nog nooit stuk gevallen en staat het nieuwe exemplaar in de kelder te wachten. Het is een stevige glazen coupe (made in France) in een prachtige kleur groen. Het staat in ieder geval gezellig op de keukentafel met de Gero suikerschep en de blikken koekjestrommel.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Coupe”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s