Categorieën
Geen categorie

Maria

Onlangs was er iemand op bezoek die het opviel dat ik veel Maria’s had. Inderdaad staan en hangen in mijn huis op vele plekken Maria’s. Van porseleinen beelden tot schilderijen en ikonen. Hoewel ik er al veel weggedaan heb, heb ik de mooiste wel bewaard en wat gegroepeerd door mijn huis neergezet. Maar als ik echt moet kiezen ga ik toch voor een glazen Maria.

Deze Maria kwam afgelopen week op mijn pad en is nieuw voor mij. Heel bijzonder vorm gegeven en met aan de achterkant een plekje voor een kaars. Alleen het plekje is zo klein dat ik het niet verantwoord vind om er een kaars achter te plaatsen. Volgens mij tuimelt de kaars veel te makkelijk om. Dus geen echte veilige Maria om me te beschermen.

Helaas weet ik niets van de herkomst van deze Maria. Maar wie weet wat ik allemaal nog te weten kom in de toekomst.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Maria”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s