Categorieën
Bloemen

Bollenglazen

Soms loop je tegen dingen aan waar je al vaker van had gehoopt ze tegen te komen. Zo verging het me deze week toen ik ineens twee bollenglazen oftewel hyacintglazen in de kringloop tegen kwam voor een aardig prijsje. Hoewel geblazen glas niet mijn hoofdoel van verzamelen is, vind ik dat hyacintglazen wel in mijn collectie horen. En dan natuurlijk het liefst ook mooi gekleurd. (Ik ben nog op zoek naar Annagroene hyacintglazen, die zijn eigenlijk het mooiste).

Hoewel de kobaltblauwe en paarse al heel veel vergoeilijken. Deze zijn mooi geblazen en hebben ook van die mooie ribbels erin. Op bovenstaande foto is dat goed te zien. Omdat er veel bollenglazen zijn gemaakt door veel verschillende glasfabrieken durf ik zo niet te zeggen waar deze gemaakt zijn. Maar als ik de kleur zien, denk ik aan Maastricht. Maar ze kunnen natuurlijk ook ergens anders gemaakt zijn.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s