Categorieën
Schalen

ABC

Afgelopen zondag kregen we bezoek van een oom en tante. Ze brachten een grote ABC schaal voor mij mee (van een andere tante). Inmiddels is in de familie bekend dat ik glas verzamel, zodat er af en toe wat mijn kant op komt. Nu is de ABC schaal geen onbekende voor mij. Ik heb deze al jaren in mijn verzameling. Maar het is toch leuk om de geschiedenis hiervan te delen.

De geperste schaal is in 1957 gemaakt op de afdeling Gelegenheidsglas van de Glasfabriek in Leerdam. Deze schaal is ontworpen voor het 50-jarig jubileum van de Algemene Bedrijfsgroepen Centrale. De onbekende ontwerper heeft een prachtig ontwerp gemaakt om alle bedrijfsgroepen in beeld te brengen op deze schaal. De schaal is gemaakt in twee formaten. Een grote van 28 cm en een kleinere. Deze kleinere ben ik nog nooit tegengekomen.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s