Categorieën
Geen categorie

Geslepen glas

Deze foto laat de onderkant van een waterglas en een waterkan zien in roze glas. Hieraan is al te zien dat beide niet echt bij elkaar horen. Het waterglas heeft drie ribbels en de waterkan heeft twee ribbels. Maar de kleur is hetzelfde en een kniesoor die er over valt…

Het glas en de kan zijn beide gemaakt van geslepen glas. Aan de versiering is ook goed te zien dat ze officiëel niet bij elkaar horen omdat de bloemen anders zijn. Ik zal ze dan ook maar een marriage noemen, zoals deskundigen vaak zeggen als verschillende stijlen zijn gebruikt die mooi zijn maar eigenlijk biet bij elkaar horen.

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen heb ik niet veel roze geslepen glas. En dat is ook de reden waarom ik deze twee bij mijn favoriete webwinkel heb gekocht. Ondanks de verschillen zijn ze prachtig. Ik heb hierover te weinig kennis om er tijd en plaats aan te geven. Maar genieten van het mooie is ook veel waard!

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s