Categorieën
Diversen Keuken Ondoorzichtig glas Schalen

Arcopal

Om nog maar even in de jaren ’70 te blijven. Wie kent niet het Arcopal uit die jaren. Een nieuw hard glas product dat rond de jaren ’60 op de markt kwam. Eerst als doorzichtige dekschalen. Maar later veelal met bloemenprintjes. Het is hitte bestendig en in ieder gezin was er wel iets te vinden van dit merk uit Frankrijk.

Ook ik heb Arcopal in de verzameling. Maar om nou allemaal bloemetjes motieven te verzamelen zie ik niet zo zitten. Onze toetjesbakjes zijn van Arcopal en ook heb ik schalen waar ik weleens een pot groente in warm maak. Want het kan ook gewoon in de magnetron. Alleen zijn de bloemetjes niet echt vaatwasmachinebestendig en wordt het daardoor erg lelijk. Dat is voor mij dan weer een goede reden om het af te voeren.

Maar toch wil ik bovenstaand Arcopal laten zien. Dit caramel kleurig Arcopal is niet echt veel verkocht in Nederland. Maar ooit kwam ik er wat van tegen bij de kringloop en omdat ik de kleur zo lekker vind heb ik het gekocht. Het motief, als je tenminste van een motief kunt spreken heet Volcan. En google leerde mij dat er verschillende dingen van gemaakt zijn. Inmiddel heb ik er ook een kleine verzameling van opgebouwd om ooit in mijn keuken uit te stallen zodra mijn glaswerk in het museum is ondergebracht.

Het heeft vooral prachtige grote ronde dekschalen. Mooi voor salades bij de barbeque.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Arcopal”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s