Categorieën
Diversen

Asbakken 2

Ook in dit vrolijke doosje verwacht je geen asbakjes. Maar toch zijn ze ooit door een firma in Tilburg aan een klant verkocht in dit doosje. Het reclame stickertje van de firma zit er nog op.

Deze doorzichtige asbakjes zijn ook gemaakt van persglas. Maar deze zijn bedrukt met een kaartmotiefje. Deze zijn denk ik net iets van latere datum dan de asbakjes die ik gisteren liet zien. Ik baseer dit op het feit dat in de jaren zestig het gekleurde glas uit de mode raakte en er veel doorzichtig bedrukt glas op de markt kwam. Wat we nu vooral kennen als retro glas. Maar ja, in die tijd werd er misschien nog wel meer gerookt dat in de jaren vijftig. Want zo langzamerhand kwam ook in de mode dat vrouwen gingen roken. Was er een verjaardag of een feestje dan werd er op sigaretten/sigaren en bonbons getrakteerd. De sigaretten/sigaren voor de heren en bonbons voor de dames. Toen de dames gingen roken, gingen er ook filtersigaretten in het rond. Dat is nu toch geheel ondenkbaar! In openbare gelegenheden mag niet eens binnen meer worden gerookt.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s