Categorieën
Diversen

Asbakken

Wanneer je dit sportieve doosje ziet zou je niet denken dat het met roken en asbakken te maken zou hebben. Maar het tegendeel is bewezen door de inhoud.

Het doosje bevat namelijk vier kleurrijke asbakjes. Dit zijn zogenaamde kaartasbakjes. Wanneer men in de jaren vijftig een gezellig kaartavondje hield dan moest er ook gelegenheid om te roken zijn. Maar een grote asbak midden op tafel stoorde natuurlijk het kaartspel en daarom kreeg elk van de spelers zijn eigen asbakje. Ik zie het tafereel al helemaal voor me. Vier bridge spelers compleet verdiept in het bridge spel en ondertussen een sigaret tussen de lippen. Met als gevolg een hele kamer vol met rook. Heel gewoon in die dagen.

Deze kleurrijke persglazen asbakjes vind je niet vaak meer compleet met doosje. Ook vier tegelijk vinden is al moeilijk. Ik denk dat er heel wat asbakjes tijdens een fanatiek kaartspel gesneuveld zijn. Ik had dan ook al wel eenlingen in mijn verzameling. Maar deze vond ik met een andere set niet ver uit de buurt en nog compleet met doosje.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Asbakken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s