Categorieën
leerdam Religie

Religieus glaswerk 3

Ooit kocht ik dit Anna groene wijwaterbakje bij de Sint Vincentius in Groenlo. Ik weet nog dat ik erg lang heb zitten dubben of ik het wel zou kopen. Aan de foto is namelijk al te zien dat deze ook goed gebruikt is als wijwaterbakje. De kalksporen van het wijwater (= gewijd water = water dat door de priester is gewijd tot heilig water) zitten er nog in. En ook het oorspronkelijke touwtje waar aan het aan een muur bevestigd is geweest zit er nog aan. De prijs was vijf gulden! Voor iemand die toen glaswerk kocht wat tussen de vijftig cent en een gulden uitgaf per item, toch een heel bedrag. Maar omdat ik het niet eerder had gezien en het ook nog Anna groen was heb ik het meegenomen.

Al gauw kwam ik erachter dat het toch wel een zeldzaam stuk glaswerk is. Het is namelijk gemaakt in Leerdam en omdat er niet veel animo voor was is het niet echt in productie genomen. Het is ontworpen rond 1927/1928 door W.A.M. Harzing.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Religieus glaswerk 3”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s