Categorieën
Glasfiguren Religie

Religieus glaswerk 4

In mijn blog onder souvernir 5 kwamen deze Maria wijwaterflessen uit Lourdes al aan bod. Maar er zijn meer glazen Maria’s ooit gemaakt. Momenteel is er een Face-book groep Be-zoek Maria. Gisteren heb ik daar o.a. mijn glazen Maria’s gepost. Maar omdat niet iedereen Facebook volger is er vandaag een selectie glazen Maria’s.

Ook deze twee Maria’s komen waarschijnlijk uit Lourdes. De linker zeker. Ze zullen vast met bedevaartgangers Nederland zijn binnengekomen. De linker is een kleine Maria (ongeveer 6 cm) van een bijzonder soort opaline. Opaline Véritable Lourdes staat eronder in goud meegeperst. De rechter is een stuk groter en gemaakt van een witte opaline met een parelmoer glans erop. Deze zal misschien van elders komen omdat zij geen rozenkrans draagt.

Als toegift voor vandaag nog even mijn zilverglas Maria, omdat ze zo mooi en sereen is.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Religieus glaswerk 4”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s