Categorieën
Bloemen Glasfiguren

Bloemen 14

Het wordt voor mij steeds lastiger om oud gekleurd glaswerk te vinden. Zodat langzamerhand mijn zoekgebied naar bijzonder glas is uitgebreid naar doorzichtig glas. Vandaag heb ik sinds lange tijd weer een kringloopwinkel bezocht. Van alle spullen die er stonden waren er welgeteld twee jaren dertig fruitschalen aanwezig. Maar het zal jullie niet verwonderen dat ik die twee schalen al in mijn verzameling heb. Maar toch was mijn kringloop bezoek niet voor niets. Want uiteindelijk ging ik met bovenstaande vaas, drie wijnglazen, een peper en zout vaatje en een schaal naar huis. Ja allemaal van doorzichtig glas.

De vaas stond op een stelling ergens achteraan. Maar voor mij dus de moeite waard om naar voren te halen en wat beter te bekijken. Het is een heel vreemde cilinder vaas. Allereerst vielen mij de vissen op die bewerkt waren en in reliëf op de vaas liggen. Soms helemaal, soms komend vanuit het water. Want de vaas laat de zee zien met vissen in het water en schepen boven op het water. De schepen zijn er ingegraveerd en de vissen geperst, gegraveerd en gematteerd.

De vaas eindigt onderaan in een vreemde voet. Deze is helemaal geslepen, als fonkelend kristal.


Het lijkt alsof de vaas in het geslepen kristal is verwerkt. Nog een bijzonderheid aan de vaas is dat de onderkant gematteerd is en gegraveerd met een vissen motief. Zoiets als deze vaas heb ik nog nooit ergens gezien. En ook internet kan mij niet helpen de oorsprong van de vaas te herleiden. Helaas is de vaas niet gemerkt zodat ik er meer over kan opzoeken. Al met al een geheimzinnige vondst.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Bloemen 14”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s