Categorieën
Koekjes

Koekjes 4

Mooi groen is niet lelijk en zeker niet als het smaragdgroen is. Deze groene kleur kom ik niet echt veel tegen tijdens mijn zoektochten naar glaswerk. Deze koekjespot heb ik ooit gekocht in een brocante winkeltje in Den Haag, samen met een smaragdgroene kandelaar. Die ook nog wel een keer voorbij zal komen in deze blog.

Deze koekjespot is geblazen en heeft een montuur en deksel van onedel metaal. Wanneer het een super de luxe pot was geweest dan had het wel een zilveren montuur en deksel gehad. Ik denk dat deze voor de gewone man/vrouw bestemd was en de kleur moest de pot wat chiquer doen lijken.

Ik houd ervan om dingen te kunnen gebruiken. Maar de koekjespot wil ik niet aan het dagelijks gebruik wagen omdat ik toch te bang ben dat deze eens zal sneuvelen.

De meeste glazen koekjespotten zijn gemaakt van draadglas of helder glas. Af en toe komt er een gekleurde voorbij.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s