Categorieën
Doosjes

Doosjes 5

Het heeft even enkele dagen geduurd. Momenteel ben ik bezig met een grote opruimactie ten behoeve van mijn toekomstige glasmuseum en dan schiet er stukjes schrijven bij in. Ik ben behalve een glasverzamelaar ook een verzamelaar geweest van allerhande soort oude dingen. Wat op zichzelf een mooie bezigheid is en wanneer men op een grote boerderij woont is daar ook ruimte genoeg voor. Maar als de ruimte gebruikt moet gaan worden voor een andere invulling kost het dan ook nog eens weer heel veel tijd om van de spullen afstand te doen. Langzamerhand lukt me dat aardig. Er is al heel veel bij de kringloop terecht gekomen. Daarnaast probeer ik regelmatig ook mensen blij te maken met iets wat bij mij overtollig is. Maar dat terzijde. Vandaag een heel mooi glazen doosje met een metalen montuur.

Dit is een vrij groot glazen doosje met een witte beschildering. Deze beschildering wordt Mary Gregory genoemd. Waar deze naam werkelijk vandaan komt is mij onbekend. ook de deskundige bij Kunst en Kitsch kon mij daar geen antwoord op geven. Meestal zijn op de Mary Gregory voorwerpen witte email schilderingen gemaakt in een romantische voorstelling. Zoals dat ook op deze prachtige groene doos is.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

2 reacties op “Doosjes 5”

Prachtig doosje , schiet het al wat op met het glasmuseum ? Of zijn jullie nog aan het verbouwen ? Wens jullie veel succes, en hoop dat alles naar wens verloopt . Groeten van hier .

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s