Categorieën
Doosjes

Doosjes 6

Vandaag nog een Mary Gregory doosje. Dit is het grootste glazen doosje wat ik in deze trant heb. Deze wijkt ook wat af van de andere doosjes. Allereerst heeft het behalve de witte email beschildering ook een gekleurde schildering van lieftallige blauwe bloempjes. Daarnaast is het een doorzichtig doosje.

En het heeft aan de binnenkant een koude schildering gehad van bruine verf. Zoals op bovenstaande foto goed te zien is dat de bruine verf in de loop der jaren er aardig afgesleten is en het bladdert nog steeds verder af. In een eerdere blog heb ik de bijzondere pot laten zien die ook aan de binnenkant een koude schildering had.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s