Categorieën
Doosjes

Doosjes 4

Vandaag een opaline glazen doosje van een heel andere soort. Dit doosje is gedecoreerd met een soort transfertechniek. Een ‘plakplaatje’ die overgebracht is op glas. Omdat deze decoratie niet echt lang houdbaar is, neem ik aan dat deze doosjes gemaakt werden voor de gewone vrouw. Waarschijnlijk zag het doosje er in nieuwstaat prachtig uit. Zoals ook aan dit doosje te zien is dat de decoratie in de loop der jaren er al aardig afgesleten is.

De buitenkant van het doosje is een soort geruwd matglas en de binnenkant van glad opaline. Ook de zijkant is gedecoreerd op dezelfde manier als de bovenkant. Dit doosje verdient niet in mijn verzameling de schoonheidsprijs, maar het is wel een mooi voorbeeld van hoe doosjes ook voor de gewone vrouw gemaakt zijn.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s