Categorieën
Bloemen Ondoorzichtig glas Opaline

Bloemen 14

Oma’s vaasjes. Afgelopen week kwamen deze twee vaasjes via facebook te koop. Op te halen op een adres bijna om de hoek. Wat een kans. de deal was dan ook al snel gesloten en gisteravond heb ik ze opgehaald. Ze komen uit een nalatenschap en de dames die ze verkochten kenden ze als oma’s vaasjes. Ze hadden zelf het idee dat ze van porselein waren. Maar het zijn toch echt Franse opaline vaasjes in mijn lievelingskleur. Vanochtend hebben ze een sopje gehad en ze staan nu samen met mijn andere opaline vaasjes te stralen in de vitrine kast. De oplettende volger van mijn blog zal ze wel herkennen. Want ergens kwamen er al dergelijke vaasjes voorbij. Want inderdaad ik had er al twee.

Eén met dezelfde kleur blauw en een ander wat donkerder en gemaakt van wat dikker glas. Maar ook bovenstaande drie vaasjes zijn niet identiek. De ene is wat hoger dat de ander, en de middels heeft de breedste kelk. Daarin is goed te herkennen dat het echt handwerk is.

Hierboven het donkere getinte vaasjes en de lichtere blauwe. Ook is het motief scherper bij de donkere. Daarnaast is goed te zien aan de schulprand dat de donkere gemaakt is van dikker glas. Oma’s vaasjes zijn goed terecht gekomen en ik kan er nu van genieten!

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Bloemen 14”

Prachtig Gerrie , en wat een geluk om ze te kunnen kopen . Het is ook mijn lievelingskleur, en ik heb er zelf ook een aantal van in mijn bezit . Ik geniet er elke dag van . Fijn weekend !

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s