Categorieën
Diversen

Ogen

Afgelopen jaren heb ik een serie oogglaasjes bij elkaar verzameld. Deze glaasjes werden gebruikt om een oog te spoelen. Het bijzondere is dat ze lijken op eierdopjes maar het niet zijn. Vaak zijn ze dan bij de kringloop ook te vinden tussen de eierdopjes en de prijs is dan ook vaak van een eierdop. Zo tussen de € 0,25 en € 0,50 in.

Wanneer de oogglaasjes naast elkaar staan is ook te zien dat er verschil zit in de glaasjes. Soms is er onderop ook wat meegeperst.

De donkerblauwe heeft een wat andere vorm maar is ook een oogglaasje. Vorige week zag ik op marktplaats een blauw flesje waar deze als een soort dop op hoort. Waarschijnlijk dat in het flesje dan de druppels die gebruikt moesten worden.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Ogen”

Mooi Gerrie , je komt ze haast niet meer tegen , ik kijk er altijd naar uit , want ik verzamel ze . Ze zijn ook in groen glas en in porselein gemaakt , Leuk om te zien .

Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s