Categorieën
Diversen Glasfiguren

Cocktailprikkers

Jaren geleden heb ik bij de kringloop dit doosje met cocktailprikkers gekocht. Een bijna compleet doosje vol. Er ontbreekt één prikkertje aan. Sindsdien zoek ik nog wel eens op cocktailprikkers op marktplaats. Maar velen willen de hoofdprijs voor een doosje prikkers dus het is bijna zoeken naar een speld in de hooiberg. Maar afgelopen week vond ik toch zowaar twee partijtjes met prikkers met acceptabele prijzen erbij. Deze komen ook nog wel een keer voorbij in deze blog.

Deze cocktailprikkers werden natuurlijk niet gebruikt als tandenstoker. Ik denk dat ze van origine bedoeld zijn om een stukje fruit aan te prikken bij de cocktail die gedronken werd. Ik heb ze nog nooit in gebruik gezien. Deze handgemaakte vogeltjes op een prikker zijn allemaal zeer kwetsbaar en uniek.

En om er stukjes kaas en andere hapjes aan te prikken lijkt me niet de bedoeling en zelfs gevaarlijk toe.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Cocktailprikkers”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s