Categorieën
Diversen

Knikkers 2

Wanneer je zo’n mooi doosje onder ogen krijgt verwacht je in eerste instantie niet dat het vol met glazen knikkers zit. In februari had de kringloop waar ik regelmatig kom (en nu even niet meer vanwege Corona, maar ook omdat ie nu echt dicht zit) een wereldmarkt weekend. Alle spullen die uit de hele wereld komen had men in één weekend te koop aangeboden. Ze hebben regelmatig themaweekenden, maar meestal kom ik daar nooit in het weekend zelf omdat het veel te druk is. De dagen erna is er meestal nog genoeg over. Maar ik was deze keer echt enkele weken later en alle wereldmarkt spullen waren half geld. Tot mijn oog op dit mooie doosje viel, zo mooi kleurrijk. Nieuwsgierig dat ik ben opende ik het doosje en ik zag knikers in prachtige kleuren in het gelid liggen. Deze kon ik natuurlijk niet achterlaten. Als je het doosje zo ziet, denk je vast dat de knikkers in China zijn gemaakt. Maar de zijkant van het doosje verraad waar ze werkelijk vandaan komen.

Het doosje met knikkers is gemaakt in Mexico. Canicas para damas chinas wat betekent: knikkers voor Chinese dames. Dat maakt duidelijk waarom er zo’n mooie afbeelding op staat.

Het lijkt wel op een doosje met toverballen, zo mooi deze knikkers allemaal gekleurd zijn.

Door gerriesglas

Meer dan 30 jaar geleden begonnen met het verzamelen van roze persglas en in de loop van de jaren is deze verzameling uitgebreid met alle kleuren glas gemaakt in Europa en Amerika.

Één reactie op “Knikkers 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s